Az OpenSky alkalmazás jelzi, hol és mikor lehet biztonságosan drónozni

2019. július 07.
1.3911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Google saját bejáratú drónos szállítási metódusával foglalkozó aldivízió, a Project Wing egy olyan mobilos applikációt adott ki a drónerek számára, ami elősegíti a biztonságos repülést.

Az OpenSky nevezetű, szóban forgó alkalmazás az App Store és a Google Play felületéről egyaránt letölthető (no meg egy webes platform is rendelkezésre áll), és egyaránt célozzák vele a szimplán szórakozásból repülő pilótákat, valamint a drónokat kereskedelmi okból igénybe vevő felhasználókat.

No de mit is nyújt az OpenSky? Tulajdonképpen segít meghatározni, hol és mikor a legbiztonságosabb reptetni a drónunkat. Használata egyszerűbb már nem is lehetne, lévén a megnyitást követően kiválasztjuk, hogy milyen típusú pilóták vagyunk, rákereshetünk a térképen egy adott címre, és már látjuk is, hol vannak a repüléstilalmi zónák, illetve hol veszélyes a drónozás.

Üröm az örömben, hogy egyelőre csak Ausztráliában érhető el az OpenSky, viszont mint minden drónos innovációnál, úgy itt is ki kell emelnünk, nem kizárt, hogy amennyiben hatásosnak bizonyul, egy nap szélesebb körben, akár Magyarországon is bevezetnek hasonló megoldást.
4 hozzászólás

Direktor

5 éve, 1 hónapja és 17 napja

Nagyszerű lenne ilyen világszinten.!

válasz erre

Újfiú

5 éve, 1 hónapja és 18 napja

Hasonlót tud a DJI Go app is, de persze az nem interaktív meg ilyesmi.

válasz erre

Levente

5 éve, 1 hónapja és 18 napja

Zsír. Idevele! mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 1 hónapja és 18 napja

Ez bizony nem lenne rossz nálunk sem. Nem csináljátok meg? mosolygó smiley

válasz erre