Az új Hera mentő- és védelmi drón 360 fokos nézetet és nagy teherbírást biztosít

2022. május 29.
84.2191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Realtime Robotics kaliforniai startup cég bemutatja a Hera nevű hordozható, viszonylag nehéz drónt, amely a cég szerint legyőzi a riválisokat, mint az elsősegélynyújtók helyzetfelismerő eszköze, valamint a biztonsági és védelmi erők lőszer-szállító eszköze.

Mint ilyen, úgy is hangzik, mint valami, ami valószínűleg számos vevőre talál majd Ukrajnában. A Realtime Robotics (RtRobotics) leírása szerint a Hera könnyen összecsukható és egy hátizsákban szállítható - elemekkel és kamerákkal együtt. 360 fokos képet nyújt a felmért terepről, miközben akár 33 kilogramm hasznos terhet is szállíthat.

A Castro Valley-i székhelyű vállalat azt állítja, hogy ez a teherbírás 10-szer nagyobb, mint a piacon lévő hasonló méretű UAV-képernyős gépeké. Példaként az RtRobotics azt állítja, hogy konfliktushelyzetekben a jármű akár 13,5 kg-nyi lőszert is képes szállítani, szemben a riválisok mindössze három kilogrammjával.

A Hera 360 fokos megfigyelést biztosít a drón elülső és hátsó részére szerelt elektro-optikai/infravörös kamerák segítségével, amelyek teljes föld- és égbolt-képet nyújtanak nappali és éjszakai repülés közben egyaránt.

Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy az RtRobotic UAV-je nyilvánvalóan megfigyelő és bombakilövő eszközként is használható harci helyzetekben, a mentők számára is értékes szolgálatot tehet vészhelyzetekben.

Az új Hera mentő- és védelmi drón 360 fokos nézetet és nagy teherbírást biztosít - 2. kép

4 hozzászólás

Újfiú

1 éve, 11 hónapja és 24 napja

Gondolom milyen baráti árat tettek mellé. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 11 hónapja és 25 napja

Masszív eszköz!

válasz erre

Bandita

1 éve, 11 hónapja és 25 napja

komoly műszer! meglepett smiley

válasz erre

zender

1 éve, 11 hónapja és 25 napja

Az de komoly. meglepett smiley

válasz erre