Az új Yuneec Mantis Q hangfelismerő programmal próbál versenyezni a Mavic Pro-val

2018. augusztus 05.
6971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Míg a DJI bemutatóreklámokkal van elfoglalva, a Yuneec csendben piacra dobta új összehajtható drónját, a Mantis Q-t, hang- és arcfelismerő programmal felfegyverezve.

A kettő szövetségre lépése egy felhasználót is követő drónt eredményezett, bár még kérdéses a haszna ennek mivel rövidtávú a hatósugár, ezért sajnos nem lehet olyan sokoldalúan felhasználni, mint azt egyesek remélnék. Ettől függetlenül pöpec kis drónról van szó, lássuk is a fontosabb jellemzőit.

A DJI összes drónja elbújhat a masszív 33 perces maximális repülési idő mögött... és ezzel tulajdonképpen véget is ért pozitívumok felsorolása. Furcsa döntés volt a háromtengelyes gimbal szoftveres stabilizálása a mechanikus helyett. Ettől kissé "rázóssá" válik a felvétel, illetve a 4k-s kamerázásnál ez a stabilizátor teljesen le is kapcsolódik, ami nem a legjobb minőséget fogja eredményezni, hiába ilyen magas a felbontás.

Továbbá a drón maximális reptávja alig közelíti meg a másfél kilométert, így nehéz lesz elképzelni, hogy nagy ellenfelévé válna a Mavic Pro-nak, amivel ez egy kategóriában szeretne lenni. Még kiderül, hogy mennyire létfontosságú kiegészítő a hangfelismerés, de egyelőre az biztos, hogy a korábbi drónjukhoz (Breeze) képest a Mantis valóban fejlődés, ez viszont még nem elég ahhoz, hogy a DJI, a Parrot, vagy az Autel mellett is labdába tudjon rúgni.
nincs még hozzászólás