Az ukrajnai háború elszívja Oroszország kereskedelmi drónos kínálatát

2022. június 19.
109.7141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy olyan háború újabb váratlan következménye, amelyről Moszkva tévesen azt hitte, hogy gyors sétagalopp lesz: Oroszország ukrajnai inváziója a kereskedelmi drónok készletének kimerülését idézi elő, és ennek megfelelően meredeken emelkedik a megmaradt drónok ára.

A Kommerszant című üzleti napilap mai jelentése szerint az oroszországi fogyasztói és vállalati kiskereskedők szerint a kereskedelmi drónok tartalékai megfogyatkoztak az orosz csapatoknak és szövetségeseiknek Ukrajnában küldött UAV-k tömeges beszerzései közepette.

A kereslet és kínálat egyensúlytalanságát súlyosbítja a DJI áprilisi döntése, miszerint - amelynek járművei általában az összes oroszországi értékesítés 90%-át teszik ki - mindkét országban leállítja üzleti tevékenységét, miután vitát váltott ki, hogy termékeit állítólag a harcosok hogyan használták.

Az orosz kereskedők szerint ennek következtében a kereskedelmi célú drónok árai legalább a duplájára emelkedtek, a vállalati üzemeltetésben gyakran használt UAV-k árai pedig megháromszorozódtak.

Az iparági vezetők szerint az üzleti felhasználóknak további nehézségekkel kell szembenézniük, mivel az elöregedő, nagy kapacitású akkumulátorok élettartama a végéhez közeledik, és kevés lehetőség áll rendelkezésre a cseréjükre.
3 hozzászólás

Bandita

1 éve, 11 hónapja és 4 napja

Nagyon eleszkalálódott ez a dolog. szomorú smiley

válasz erre

Repülős

1 éve, 11 hónapja és 4 napja

Hát ezt beszopták a ruszkik. röhögő smiley

válasz erre

Újfiú

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Mert bevásárol nekik az idióta EU. Nagyon rossz ez az irány..

válasz erre