Az űrhajósok szimpla csuklómozdulatokkal fogják irányítani a drónjaikat

2019. december 23.
1.3561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az űrhajósok egy egészen egyedi módon fogják irányítani a drónjaikat és a robotikai eszközeiket, amikor 2024-ben a Holdra szállnak az Artemis küldetés berkein belül, majd utána a Marsra mennek.

Az újgenerációs űrruhákba ugyanis egy olyan intelligens kesztyűt integrálnak, mellyel mindössze csuklómozdulatokkal és ujjmozgásokkal lehet vezérelni komplett robotikai eszközöket, ahogyan arról egyébiránt az Androgeek magazin is hírt adott a mai nap során.

Ez azért szükséges újítás, mert alapvetően a nyomás alatt álló merev űrruhában a kéz- és az ujjmozgások nagy ellenállással néznek szemben, viszont az okoskesztyűnél szabályozható tényező lesz, hogy ez az ellenállás mennyire engedjen fel, magyarán a technológia adaptálható lesz egy merev, nyomás alatt álló űrruhához is.

Érdekes módja ez mindenképp a drónok irányíthatóságának - esetlegesen egy hasonló irányítási metódust el tudunk képzelni a távoli jövőben a hobbi drónok esetében, ahol nem kontrollereket markolászva vezéreljük a repcsiket, hanem szimplán ujjmozgásokkal, mint akár ahogyan a sci-fi filmekben látjuk.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

zender

4 éve, 7 hónapja és 15 napja

Ez azért elég komoly segítség lesz a Marson. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 7 hónapja és 16 napja

Wow! meglepett smiley

válasz erre

Bandita

4 éve, 7 hónapja és 16 napja

Nagyon jó megoldás!

válasz erre

Levente

4 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ez nagyon menő. meglepett smiley

válasz erre