Az USA drónok bevetését tervezi a kolumbiai kokaültetvények felszámolására

2022. június 14.
112.6011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma kérelmet nyújtott be egy olyan projekt elindítására, amely - ha megvalósul - kereskedelmi drónokat vetne be, hogy mérget permetezzenek az illegális kokaültetvényekre Kolumbiában, az ország virágzó kokaintermelésének bázisán.

A papírokat e hónap elején nyújtották be, és az iparági visszajelzéseket kérnek a drónokról és más berendezésekről, amelyeket a kolumbiai rendőri erők rendelkezésére bocsátanának a légi kokairtási erőfeszítések felügyeletére.

A dokumentum számos, a járművek teljesítményére vonatkozó előírást és követelményt sorol fel, beleértve a kézi és automatikus repülési módokat, az akadályok felismerését és elkerülését, valamint a felmérési és adatgyűjtési képességeket - nem is beszélve a növényvédőszer-tartályok és permetezőszerkezetek hordozására való képességről.

A kezdeményezés célja nyilvánvaló: a többfunkciós drónok segítségével távolról azonosítani, majd megsemmisíteni a kokaültetvényeket Kolumbiában - amelyeket gyakran őrök, robbanóanyagokkal körülvett peremek vagy akár vadállatok védenek -, csökkentett kockázattal az érintett emberekre nézve.
2 hozzászólás

Repülős

2 éve, 2 napja

Ezek már megint más országában kavarnak? röhögő smiley

válasz erre

Levente

2 éve, 2 napja

Mindenhol beavatkoznak, olyan kedves kis ország.... röhögő smiley

válasz erre