Drónnal okozott balesetet, mégis megúszta 160 dolláros bírsággal

2018. augusztus 06.
5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Az incidens Július 24-én történt Iowában, az Egyesült Államokban, ahol egy drón egy egyéves kisfiúnak ment neki, ezzel csúnya vágási sebeket okozva az arcán és az ajkán.

Közvetlenül a baleset után két férfi kért sűrű bocsánatot az édesanyától, aki, mivel gyermekét akarta gyorsan kórházban tudni, nem kérte el az adataikat, így több mint egy hetet kellett várni, mire meglett az elkövető.

A Drónert, egy 19 éves fiatalembert előállították, és megbüntettek, többek között azért is, mivel egy rendelet szerint nem lehet drónt parkban reptetni engedély nélkül. A pilóta egyébként az incidens helyszíne melletti futballpályáról irányította a gépet, és könnyen elkerülhette volna a bírságot, ha megelégszik a pálya méretével, és nem viszi emberek közelébe propelleres barátját.

Kérdés, hogy a 160 dolláros (kb. 43.000 Forint) büntetés valóban elegendő-e maradandó sérülések okozásáért, mikor nálunk egy autóbalesetben okozott 8 napon belüli sérülés esetén is akár 150.000-es bírságot szabhat ki a rendőrség a vétkesnek.
nincs még hozzászólás