Dél-Afrikában drónokkal akadályozzák meg a betöréseket

2021. május 26.
30.8001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Dél-Afrika legnagyobb magánbiztonsági szolgáltatója kísérleti programot indított Johannesburg külvárosában, hogy drónokat használjon a betörések megakadályozására és a bűnözők gyorsabb felkutatására.

A Fidelity Services Group magánbiztonsági drónpróbája két hónapig tart. Ehhez az UDS Group drónüzemeltető céget partnerként kötik össze. Most indult a kísérlet a Fourways nagyobb részének lakótelepein, de hamarosan kiterjed más külvárosokra és bevásárlóközpontokra is.

A szolgáltatás egy mobil parancsnoki központból áll, képzett drónpilótával és egy teljesen felszerelt, korszerű drónnal. A parancsnoki központ egy taktikai válaszegységhez van kapcsolva reaktív és proaktív célokra egyaránt. Az ügyfelek kapcsolatba lépnek egy telefonos központtal a drónos válasz aktiválásához, és azokon a helyeken, ahol a Fidelity már nyújt biztonsági szolgáltatást, kiküldik a pilóta nélküli gépet.

A drón diszpécser rendszere nagyfokú automatizálást használ. Ez biztosítja, hogy az ügyfelek sürgősségi segítséget kapjanak. Míg a vállalat a hívásokat ügyféltípusonként rangsorolja, addig a mobil dróncsapatok közül mindig azt küldik ki a helyszínre, ami a legközelebb van.
4 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ahhhhhaaaaa, biztos sikerülni fog...

válasz erre

Bandita

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

Hát.... Sok sikert nekik.

válasz erre

Újfiú

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

Minden ház felett lesz egy drón? Vagy minden egyes utcában? Aksi hogy fogja bírni? Fura terv. mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

Legalábbis megpróbálják megakadályozni gondolom. mosolygó smiley

válasz erre