Drónfotók segítenek az új-zélandi vulkánkitörés áldozatainak megtalálásában

2019. december 11.
9131
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Drónfotók segíthetnek a holttestek pozícióinak meghatározásában az Új-Zélandon lévő Fehér-szigeti, hétfőn történt vulkánkitörés kapcsán - a jelentések szerint a kitörés idején legalább 47 ember volt a szigeten.

Úgy gondolják, hogy 13 ember halt meg, viszont ebből egyelőre öt halálesetet erősítettek meg, a fennmaradó nyolc eltűnt személy, de feltételezhetően elhunyt. A nyolc eltűnt emberrel kapcsolatos kérdésekre válaszolva Jonn Tims rendőrfelügyelő kijelentette, hogy hat test helyét valószínűleg drónfotókkal sikerült azonosítaniuk.

Van néhány fényképünk, amiken meg vannak jelölve a helyek. Láthatunk néhány jelölést a fotókon, amelyek jelzik, hogy hol lehetnek a testek, így van ötletünk a hollétükről. A testeket természetesen hamu borítja. Nem tudjuk pontosan, hogy milyen állapotban lesznek, ha előkerülnek.


A holttestek azonosítása az abszolút prioritás a rendőrség számára, ám a Fehér-szigeten a környezetben a vulkáni kitörés után két nappal változásokat észleltek. Két-három óránként a rendőrség felméri a biztonságos kikötőket, a változások megállapításában pedig wellingtoni tudományos szakértők segítenek számukra.

Természetesen az említett drónfotókat nem publikálták.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Vidoros

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nagyon sokat tudnak segíteni a drónok, tényleg az ember bele sem gondol.

válasz erre

Repülős

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Szomorú feladat.

válasz erre

rami89

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Szerencsétlenek...

válasz erre