Drónok és méhek háziasításával fedezik fel a taposóaknákat a kutatók

2021. április 03.
65.1891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Horvátország kutatói fokozták a taposóaknák felkutatását azzal, hogy házasítják a méheket és a drónokat, hogy biztonságosabbá és sokkal könnyebben elvégezhetővé tegyék a munkát.

A drónokat a méhek nyomon követésére, majd a taposóaknák elhelyezkedésének későbbi meghatározására használják, ezzel kikerülve, hogy az embereket veszélynek tegyék ki. A méheket már egy ideje használják a taposóaknák felderítésére, lévén a kutatók nyomon követik a méheket, azonban ez nem a legkönnyebb feladat egy nagyobb aknamező esetében.

Egy horvátországi, boszniai és hercegovinai kutatócsoport új módot alkalmaz a méhek nyomon követésére a drónokhoz rögzített kamerák segítségével. A méhek szokás szerint végzik a munkájukat, megkeresik a taposóaknákat, miközben a drónok fölöttük repülnek, ugyanakkor mindeközben adatokat is rögzítenek.

Miután az adott napon végeztek az aknák felderítésével, a drónokról készült felvételeket magukhoz veszik, és egy MI programon keresztül lefuttatják, amely nyomon követi a méheket, és végül azonosítja, hogy hol lebegnek a legtöbbet. Ezek lesznek azok a pontok, ahol vannak a taposóaknák.
4 hozzászólás

Levente

3 éve, 2 hónapja és 24 napja

Szegény méhek, még itt is ki vannak használva... közben meg tűnnek el a világból. szomorú smiley

válasz erre

Bandita

3 éve, 2 hónapja és 25 napja

Azt. Ez nagyon komoly!

válasz erre

Repülős

3 éve, 2 hónapja és 25 napja

Elképesztő. meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

3 éve, 2 hónapja és 26 napja

A kis méhek. mosolygó smiley Hihetetlen.

válasz erre