Drónokkal fogják megakadályozni, hogy madarak keljenek ki az amerikai repülőterek körül

2021. május 14.
27.3741
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A repülőgépek madarakkal és más vadon élő állatokkal való ütközése egyre nagyobb aggodalomra ad okot a repülés biztonsága miatt szerte a világon, hiszen például az FAA szerint 2019 októberében az amerikai haditengerészet legalább 2 millió dolláros kárt szenvedett.
 

Ez köszönhető annak, hogy egy madarat beszippantott az E-6B Mercury repülőgépének egyik motorja. Nem csoda, hogy a Pentagon évente körülbelül 50 millió dollárt költ az amerikai repülőterek körüli madarak kezelésére, most pedig drónokat fognak használni, hogy csatlakozzanak a harchoz.

A haditengerészet egy autonóm drónt fejleszt ki, amely madárfészkeket és tojásokat keresne a repülőtereken és környékén. A célpont észlelése után az üzemeltető meghozhatja a döntést arról, hogy megkezdi-e az olajozást, és megakadályozza-e a madárkák kikelését.

A drón akadálykerülés-érzékelőkkel és autonóm navigációs technológiákkal van felszerelve, így biztonságosan manőverezhet érzékeny berendezésekkel és vezetékekkel rendelkező területeken, például az épület mennyezetein és az elektromos tornyokon.

Képes lenne pontos földrajzi információk megszerzésére, funkciószámlálásra és térkép létrehozására a megtalált és kezelt fészkeken, amelyeket aztán repülés után be lehet importálni egy adatkezelő szoftverbe.
3 hozzászólás

Újfiú

1 hónapja, 4 napja

Eddig ezt hogy oldották emg? Vagy eddig semmilyen megoldás nem létezett a problémára?

válasz erre

Levente

1 hónapja, 4 napja

De akkor meg a drónok fognak ott repkedni.. Az nem gond nekik?

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 4 napja

Szegény madarak.

válasz erre