Drónokkal megállapították, hogy a szén-dioxid-elnyelő hínár ismét visszatér Kaliforniába

2021. október 12.
10.4881
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A hínárerdők a Föld egyik legváltozatosabb és leghasznosabb ökoszisztémája - Kaliforniában azonban az elmúlt néhány évben a tengeri hínár majdnem teljes megsemmisülése volt megfigyelhető a 2013-ban kezdődött tengeri kánikulát követően.

Most a drónfelmérések a fellendülés jeleit mutatják: a tengeri moszat vagy a rendkívül nagy barna algák egy fajtája hihetetlen növekedésre képes. Ideális körülmények között (hideg, tápanyagban gazdag vizek) egyes hínárfajok elérhetik a 46 méter alatti víz alatti magasságot, és csaknem 46 centire nőhetnek egyetlen nap alatt.

A Nature Conservancy környezetvédelmi csoport először 2019-ben kezdte el használni a drónokat a kaliforniai hínárerdők felmérésére, bár akkoriban alig volt látnivaló. Egy tanulmány szerint a tengeri moszatok több mint 95%-a elpusztult Észak-Kalifornia partjainál a tengeri hőmérséklet emelkedése és a betegségek miatt.

2019-ben a Saccomanno drónfelmérése úgy számította ki, hogy a hínár lombkorona átlagos mérete kevesebb, mint egy hektár felmérési helyszínenként. Szerencsére ezek a számok most sokkal jobban néznek ki. Megállapították, hogy a hínár lombkorona átlagos mérete 5,5 hektárra nőtt, amikor az utolsó felmérést 2020-ban elvégezték.

A kérdéses hínárerdők egyébiránt szén-dioxid-elnyelőként szolgálnak.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Repülős

1 hete

Gyógyulgat gyógyulgat a Föld, csak sajnos nem bírja a tempót a rombolással.

válasz erre

Bandita

1 hete

Menőség ez a projekt.

válasz erre

rami89

1 hete

Mindig gyógyítja magát a természet.

válasz erre