Drónokkal megállapították, hogy a szén-dioxid-elnyelő hínár ismét visszatér Kaliforniába

2021. október 12.
109.1151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A hínárerdők a Föld egyik legváltozatosabb és leghasznosabb ökoszisztémája - Kaliforniában azonban az elmúlt néhány évben a tengeri hínár majdnem teljes megsemmisülése volt megfigyelhető a 2013-ban kezdődött tengeri kánikulát követően.

Most a drónfelmérések a fellendülés jeleit mutatják: a tengeri moszat vagy a rendkívül nagy barna algák egy fajtája hihetetlen növekedésre képes. Ideális körülmények között (hideg, tápanyagban gazdag vizek) egyes hínárfajok elérhetik a 46 méter alatti víz alatti magasságot, és csaknem 46 centire nőhetnek egyetlen nap alatt.

A Nature Conservancy környezetvédelmi csoport először 2019-ben kezdte el használni a drónokat a kaliforniai hínárerdők felmérésére, bár akkoriban alig volt látnivaló. Egy tanulmány szerint a tengeri moszatok több mint 95%-a elpusztult Észak-Kalifornia partjainál a tengeri hőmérséklet emelkedése és a betegségek miatt.

2019-ben a Saccomanno drónfelmérése úgy számította ki, hogy a hínár lombkorona átlagos mérete kevesebb, mint egy hektár felmérési helyszínenként. Szerencsére ezek a számok most sokkal jobban néznek ki. Megállapították, hogy a hínár lombkorona átlagos mérete 5,5 hektárra nőtt, amikor az utolsó felmérést 2020-ban elvégezték.

A kérdéses hínárerdők egyébiránt szén-dioxid-elnyelőként szolgálnak.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Repülős

2 éve, 8 hónapja és 24 napja

Gyógyulgat gyógyulgat a Föld, csak sajnos nem bírja a tempót a rombolással. szomorú smiley

válasz erre

Bandita

2 éve, 8 hónapja és 24 napja

Menőség ez a projekt. mosolygó smiley

válasz erre

rami89

2 éve, 8 hónapja és 24 napja

Mindig gyógyítja magát a természet.

válasz erre