Drónokkal térképezik fel az Andok gleccsereit

2020. március 18.
7771
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Edinburgh-i egyetem kutatói úgy határoztak, hogy drónok segítségével fogják feltérképezni a dél-amerikai Andok legnagyobb gleccsereit, amik a kutatók szerint különösen nagy veszélynek vannak kitéve.

Természetesen a globális felmelegedés miatt leselkedik veszély az Andok gleccsereire, hiszten például csak Peruban 30%-ot zsugorodtak a megolvadás miatt a gleccserek az elmúlt évtizedek során. Rosie Bisset orvostanhallgató az Andokba utazott a drónjaival, hogy segítse megakadályozni az ottani gleccsereket, hogy ugyanezen sorsra jussanak.

Személyre szabott drónokról szól a fáma, amihez a Skytech Aeriallal kollaborálnak Bisseték. Azért volt fontos az egyedi készülék, mert nagy légmagasságban kell operálnia a gépeknek, amiken azok a szenzorok figyelnek, melyekre szükségük van a feltérképezésekhez. David Redpath, a Skytech elnöke DJI Phantomokat használt fel alapként, amiket aztán átalakíttatott a feladatnak megfelelően.

Rosie-ék pár éjszakát nulla fok alatti hőmérsékletben töltöttek, a drónokkal infra- és hagyományos fotókat és készítettek, most pedig az egyetemen készítik a 3D-s modellt a látottak alapján, hogy tovább tudjanak dolgozni.
4 hozzászólás

Ronalddo

1 hete és 6 napja

Mindenhol a drónok.

válasz erre

Újfiú

2 hete

Úristen, mekkora pusztulás, 30-50%-okat zsugorodtak. Nagyon durva.

válasz erre

Repülős

2 hete

Hát nagyon kíváncsi leszek a végeredményre... De van egy sejtésem, hogy elkeserítő lesz.

válasz erre

rami89

2 hete

Nem lesz valami lélekemelő a végeredmény szerintem... Nagyon tönkrement a világunk.

válasz erre