Drónokkal vizsgálják a halálos medúzákat a vízben

2022. április 22.
58.0451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A drónok, amelyek számtalan órát repültek már az ausztrál strandok felett, hogy figyeljék a fuldoklókat és a közeledő cápákat, hamarosan egy másik potenciálisan halálos fenyegetés, a dobozmedúzák után kutathatnak a vizekben.

Míg az elmúlt néhány évben több ausztrál állam is drónokkal látta el az életmentő csapatokat, amelyek a strandok és a vizek levegőből történő átvizsgálására szolgálnak, a queenslandi Mackay városa szeretné kiterjeszteni a járművek használatát a dobozmedúza-csoportok felderítésére.

A kezdeményezésre azt követően került sor, hogy februárban egy 14 éves fiú meghalt, miután megcsípte az egyik tengeri gerinctelen állat, amelynek mérge a világ összes mérgező élőlénye közül a leghalálosabb - akár két perc alatt halált okozhat.

Greg Williamson, Mackay polgármestere meg akarja akadályozni, hogy a jövőben halálos balesetek történjenek az ő felügyelete alatt, és sürgeti a Queenslandi Életmentő Szövetséget (Surf Lifesaving Queensland), hogy képezzék ki az üzemeltetőket arra, hogy a cápák és a sósvízi krokodilok mellett a medúzákat is felismerjék a magasból.
3 hozzászólás

Repülős

2 éve, 1 hónapja és 6 napja

Az már igen! meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

2 éve, 1 hónapja és 6 napja

Mindenre IS jó a drón! mosolygó smiley

válasz erre

Levente

2 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ez de komoly.

válasz erre