Dublinban már szórólapokkal kérnek segítséget a reptéri drónincidensek megelőzéséhez

2019. március 25.
1.1141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az utóbbi hónapokban szinte egyik reptéri drónészlelést követte a másik, ennek köszönhetően fokozott figyelmet szentelnek a repterek a kis autonóm repülőknek, mivel bármikor megbéníthatják huzamosabb időre a forgalmat.

A dublini repülőtér is megsínylett egy ilyen észlelést, miáltal február 21-én félórás zárlatot rendeltek el egy a területen észrevett drón miatt, éppen ezért eljutottunk oda, hogy már szórólapokkal hirdeti a Gardai kormányügynökség az úgynevezett "drónmegelőző projektet", amelynek keretében felhívják az emberek figyelmét, hogy jelentsék azon nyomban, amennyiben drónt vélnek látni a reptér körül.

A szórólapon kiemelik, hogy sokat segít, ha meg tudják mondani, milyen irányból érkezett a drón, sőt az még jobb, ha még egy fotót is tudnak lőni róla, hiszen a nyomozás tekintetében fajsúlyos segítség lehet egy kép.

Bár egyelőre a hazai repterek nem a drónészlelésektől zengenek, azonban sokat elmond, hogy a világ többi részén már konkrétan szórólapokkal kell hirdetniük a segítségkérést, ez is jól mutatja, hogy mennyire komoly veszélyt jelent a repterekre egy-egy megfontolatlan vagy szimplán rosszindulatú pilóta.

Dublinban már szórólapokkal kérnek segítséget a reptéri drónincidensek megelőzéséhez - 2. kép

2 hozzászólás

Levente

5 éve, 6 hónapja és 3 napja

Lesz ebből még baj, sok hamis bejelentés lesz, tuti.

válasz erre

Bandita

5 éve, 6 hónapja és 3 napja

Döbbenet, ennyire komoly fenyegetés ez tényleg? meglepett smiley

válasz erre