Egy drónos startup fel akarja venni a versenyt a műholdakkal

2021. november 24.
13.2871
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A németországi székhelyű Beagle Systems drónokkal foglalkozó startup cég a kereskedelmi műholdak által jelenleg elérhetőnél akár 50-szer nagyobb felbontású, igény szerinti légi felvételeket kíván nyújtani a térinformatikai adatok felhasználóinak - és mindezt távolról, sokkal gyorsabban akarja megtenni.

A vállalat szerint a Beagle M drónja képes 1 cm/pixel felbontású képadatokat szolgáltatni, a műholdaknál sokszor gyorsabb ismétlési idővel, függetlenül a felhőborítástól. A műholdak már régóta a mezőgazdaság, az erdészet, az infrastruktúra és az építési projektek térbeli adatainak gyűjtésére a legmegfelelőbbek.

A műholdak által nyújtott számos előny ellenére azonban az optikai képalkotás továbbra is függ az időjárástól. Ha a megfigyelt területet felhők takarják el, amikor a műhold felkeresi a helyszínt, előfordulhat, hogy nem kapja meg a kívánt adatokat.

Továbbá, egy hosszú visszatérési idővel rendelkező műhold esetében a képfelvételek rögzítésére tett későbbi kísérletek hetekig tartó átfutási időt eredményezhetnek. A cél az, hogy 48 órás átfutással tudjanak dolgozni.
3 hozzászólás

Repülős

1 hete és 2 napja

Már ha ezek a tények tényleg igazak.

válasz erre

Chuck

1 hete és 2 napja

Bandita írta:
Menni is fog nekik, biztos vagyok benne. Sokkal olcsóbb, költséghatékonyabb, a szerviz is egyszerűbb.
Nem vagyok benne biztos, sőt. A műhold képes körberepülni a Földet (vagyis az forog alatta ), könnyen pozíciót vált és óriási területeket képes befotózni kiváló kamerákkal. A drón nagyon lokális.

válasz erre

Bandita

1 hete és 2 napja

Menni is fog nekik, biztos vagyok benne. Sokkal olcsóbb, költséghatékonyabb, a szerviz is egyszerűbb.

válasz erre