Egy egykori Google-alkalmazott azért igazolt a Skydiohoz, mert a mobiltelefonok unalmassá váltak

2019. december 06.
1.1451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Skydio vezető menedzsere, Tom Moss karrierje elején mérnökként asszisztált a Google Androidos részlegén, még 2012 előtt, amikor is megalapította a Nextbit startupot, amelynek pedig a felhőalapú Robin mobiltelefont köszönhettük.

Összességében tehát kimondhatjuk, hogy Moss elég alaposan benne volt a mobilos iparban, ellenben nagyjából egy évvel ezelőtt otthagyta a telefonok vonalát, és a Skydiohoz igazolt. Az indoklásra egészen eddig várni kellett, hiszen elmondta a Business Insider munkatársainak, hogy azért döntött így, mert szerinte a mobiltelefonok unalmasak mostanra.

Állítása alapján a fogyasztók mára nemes egyszerűséggel vásárolnak maguknak egy frissebb, aktuálisabb készüléket, ha az előző generációs darab képernyője például tönkrement, ahelyett, hogy az izgalmas innovációkkal kecsegtető ötletekkel szemeznének. Moss úgy gondolja továbbá, hogy a mobiliparban mára mindenre van egy megfelelő, nélkülözhetetlen komponens, amivel abszolválni tudják az adott kihívást, és ez kiöli az izgalmat az egészből.

Ennek ellenére a drónokat jóval izgalmasabbnak találja, hiszen szerinte ezek lesznek majd a kamerák következő generációi, viszont hozzátette, hogy a drónok nem tartanának ott, ahol, ha nincsenek okostelefonok, mivelhogy a mobilok esetében folyamatos törekvések voltak annak érdekében, hogy minél olcsóbb alkatrészek mellett minél olcsóbb, könnyebb és kisebb kamerákat integráljanak, ez a vonulat pedig sokat segített a Skydio 2 esetében is.
4 hozzászólás

Bandita

4 éve, 8 hónapja és 6 napja

Hát igen, ez egy jóval fiatalabb szegmens, biztosan érdekesebb még.

válasz erre

rami89

4 éve, 8 hónapja és 6 napja

Egész komoly irányváltás! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 8 hónapja és 6 napja

Egyetértek vele, a mobilpiac nagyon belassult, nagyon unalmas. Ez viszont egy teljesen új irány, rengeteg fejlődési lehetőséggel!

válasz erre

Levente

4 éve, 8 hónapja és 6 napja

És milyen nagyon igaza van... mosolygó smiley

válasz erre