Egy EU-s szabályozó szerint már 2024-ben szárnyra kaphatnak a dróntaxik

2021. május 20.
37.8371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az európai repülésbiztonsági adminisztráció vezetője szerint már 2024-ben megkezdődhetnek a légi taxik repülése az Európai Unióban (EU), azonban Patrick Ky, az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) ügyvezető igazgatója szerint még mindig sok munkát kell elvégezni ehhez.

Mind a gyártó, mind a szabályozó oldalon rengeteg munka van még hátra, de szerinte a légi taxik kereskedelmi használata 2024-ben vagy 2025-ben megkezdődhet. A különféle érdekeltségekkel rendelkező tisztviselők Franciaországban azt remélik, hogy a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékok során bemutathatják a megoldást.

A légi taxi üzemeltetéséhez kapcsolódó szabályok kidolgozása az egyik fő feladat a megvalósításban. Első éveiben az EU előírja, hogy az összes UAM-járatot engedéllyel rendelkező kereskedelmi pilóták hajtsák végre. Az EASA tisztviselői úgy vélik, hogy a követelmények lazulnak majd, mivel a technológia fejlődése növeli az UAM megbízhatóságát és biztonságát.

Ky továbbá elismerte, hogy az utasok önálló repülése még messze van, de szerinte a kísérleti szolgálat várható kezdete már a horizonton van.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Repülős

3 éve, 1 hónapja és 7 napja

Mi úgyis kimaradunk a jóból...

válasz erre

Levente

3 éve, 1 hónapja és 7 napja

Amilyen drága mókának ígérkezik, itthon nem várok nagy sikert. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

3 éve, 1 hónapja és 7 napja

Az lehet, csak nem itt. röhögő smiley

válasz erre