Egy izraeli cég mindössze 5 perc alatt tudja feltölteni a drónokat

2020. július 31.
7971
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Még mindig ott tartunk, hogy rövidek a drónok üzemidejei, és egyelőre még az akkutöltés sem olyan rövid, hogy szemet tudjunk efelett hunyni, azonban egy izraeli vállalat jóval előrébb jár ebben sokaknál, tekintve hogy mindössze 5 perc alatt tudják feltölteni a készülékeiket.

A StoreDot nevű startup az ultragyors-töltés (UFC) technológiáját felhasználva éri el ezt az eredményt, ami a kereskedelmi drónok esetében használatos. Az ebben a szférában megfogant kütyük esetében 60-90 percig is tarthat egy töltés, és még így is csak 30 percet lehet nagyjából kicsikarni belőlük.

Amikor a drón az UFC töltőállomáson landol, akkor egy fedél nyílik meg az akkumulátoron, hogy a töltő csatlakozhasson vele, és amint az állomás fedele bezárul a drónon, megkezdődik a töltési procedúra. Az eredmény: emberi beavatkozás nélkül, villámgyorsan feltöltött aksi. Itt egy kis demonstráció:

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Újfiú

1 hete és 2 napja

Akárhogy is, az nem gyenge.

válasz erre

Levente

1 hete és 2 napja

Az 5 perc nagyon merésznek tűnik, de ha jól megcsinálják, akkor viszont végre várható valami fejlődés ezen a téren is. Kár hogy a hobbi szférában ebből nem sokat fogunk látni...

válasz erre

Ronalddo

1 hete és 2 napja

RIP aksik.

válasz erre