Egymillió dollárt áldoz az Amerikai Légierő a drónos védelme frissítésére

2020. július 25.
8181
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Amerikai Légierő nem kis összeget fordít arra, hogy frissítse a dróntechnológiáját, lévén egy egymillió dolláros szerződéssel díjazták a drónos biztonságban utazó Asylont erre a célra.

A szerződés részeként az Asylonnak fejlesztenie kell a DroneCore rendszert, hogy megfeleljen az amerikai légierő szabványainak. A DroneCore rendszerbe egy drón és egy "dróndoboz" tartozik, amely lehetővé teszi az autonóm műveletek elvégzését.

A DroneCore rendszer repülési ideje 25 perc, és a legtöbb időjárási körülmény között képes repülni. Ejtőernyője is van, és felszerelhető két hőkamerával. A drón összesen 9 kiló súlyú, és előrenéző akadály-elkerüléssel rendelkezik, amely képes akár 60 méter távolságra található tárgyak felismerésére.

Az adatok rögzítésének és biztonságának megőrzése érdekében a drón több mint 3 kilométer hatótávolságú titkosított adatbázist használ. A beépített egyedi tervezésű akkumulátorcserélő rendszernek köszönhetően a dróndoboz lehetővé teszi a repcsi számára, hogy három perc alatt önállóan leszálljon, felszálljon és visszatérjen a levegőbe.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

zender

2 hete és 1 napja

Hát az nem túl sok.

válasz erre

Repülős

2 hete és 1 napja

Szép summa.

válasz erre

Levente

2 hete és 2 napja

Ez az önállóság menő dolog, tiszta scifi.

válasz erre

Újfiú

2 hete és 2 napja

Tehát felszáll egy drón, hogy likvidáljon egy drónt? Ennek mi értelme?

válasz erre