Egyre többet használnak drónokat veszélyes munkakörök elvégzésére, ezzel emberéleteket mentve

2019. július 31.
1.4371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A drónok azok számára is kiváló "védőangyalként" bizonyulnak, akik valamiféle veszélyes munkát végeznek, amire szükség is van, ugyanis például csak 2017-ben 887 emberrel végzett valamilyen ráeső tárgy.

A washingtoni munkahelyek egyre jobban presszionálják eme technológia használatát, például kifejezetten hasznosnak bizonyul mobiltelefon-tornyok ellenőrzése esetén, amiből több mint 60 ezer van Amerika-szerte, és akár 300 méter magasság fölé is érhetnek. Tízszer több ember hal meg ezekre felmászva, mint az építkezéseken, éppen ezért az elmúlt másfél évben 5000 tornyot már drónokkal vizsgáltak meg.

Randy Burow, a Shell egészségügyi és biztonsági igazgatója elmondta, hogy korábban napokig tartottak a gázüzemű ellenőrzések a Shell finomítóban. Annak érdekében, hogy a dolgozók elég közel kell kerüljenek az alkalmazottak a lángszóróhoz, majd ellenőrizniük kell a jelzőfényt. Ezt követően a rendszert ki kell kapcsolni, végül a dolgozókat egy emelővel néhány száz méter magasba emelik a dolgozókat. A drónok néhány órán belül befejezhetik a még égő lángok ellenőrzését anélkül, hogy akár egy munkavállaló is elhagyná a talajt.

Sokszor rebesgették már korábban, hogy a drónok isten igazából a kereskedelmi felhasználás során fognak tündökölni, és ez a példa is jól mutatja, hogy mennyire nagy igény van a kis repcsikre - akár még életeket is menthetnek!
végzett valamilyen ráeső tárgy.'>
4 hozzászólás

zender

5 éve, 1 hónapja és 11 napja

Itt van a legjobb helyük. mosolygó smiley Sokat tudnak ilyen környezetben segíteni.

válasz erre

Újfiú

5 éve, 1 hónapja és 12 napja

A mi angyalaink. mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 1 hónapja és 12 napja

Védőangyalok. mosolygó smiley Ez tök jó!

válasz erre

Levente

5 éve, 1 hónapja és 12 napja

Szuper dolog. Nekem viszont az vonta el a figyelmemet, hogy "Tízszer több ember hal meg ezekre felmászva, mint az építkezéseken" meglepett smiley Ennyi hülyét bakker.

válasz erre