Együttműködésre lépett a mezőgazdaságban érdekelt Kite és a DJI forgalmazó Duplitec

2021. június 16.
71.3341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A múlt héten jelentette be a - többek között - DJI drónokat is forgalmazó Duplitec Kft és a hazai mezőgazdaság egyik jelentős szereplője, a Kite Zrt, hogy együttműködésük értelmében mostantól a Kite viszonteladója lesz több DJI drónnak is.

A két cég között létrejött megállapodás szerint a Kite a mezőgazdaságban alkalmazott (felmérő és beavatkozó) drónokat fogja árusítani saját csatornáin keresztül, ennek értelmében a Phantom, Mavic, Matrice készülékek mellett a teljes DJI Agras sorozat bekerül a repertoárba. A Kite olyan drónflottát alakított ki, melynek célja az adott mezőgazdasági tábláról gyűjthető többletinformációk bővítésének köre, így jelentősen segítve a gazdálkodók munkáját.

A drónfelvételeket elemezve ugyanis a különféle agrotechnológiai hibák, a vízgazdálkodási szélsőségekből eredő vegetációs sajátosságok, kártevők, kórokozók, gyomok foltszerű megjelenése pontosan lehatárolható, és ezek az esetleges beavatkozások alapjaiként is szolgálhatnak. Jelenleg az 5 Kite régióban a gazdálkodási szaktanácsadók egy-egy DJI Phantom 4 Pro V2.0 típusú felmérő drónnal, míg kutatás-fejlesztési oldalról DJI Phantom 4 Multispectral felvételező drónnal és hozzá Agras T16 beavatkozásra képes eszközzel rendelkeznek.

A Kite szolgáltatás-csomagjának részeként értékesíti a jövőben a drónokat, a gépek kezeléséhez elengedhetetlen kezelői oktatást és a beüzemelést azonban jelenleg a Duplitec kollégái végzik el. A hosszútávú tervek szerint a magyar mezőgazdaságban is mindennapivá teszik a drónok használatának lehetőségét, ezzel jelentősen javítva a munka minőségén és a probléma felderítésének megkönnyítésén.
5 hozzászólás

Bandita

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ütős csomag lett!

válasz erre

Levente

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

De jó olvasni hogy nálunk is történik valami pozitív. mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ideje hogy nálunk is körvonalazódjon valami ebben a szegmensben is.

válasz erre

Újfiú

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

El tudom képzelni, milyen áron melóznak...

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 1 hónapja és 1 napja

Végre valami fejlődés itthon is! mosolygó smiley

válasz erre