Elképesztő: madárrepülést imitáló drónnal rukkoltak elő a németek, videó is készült

2020. július 23.
8551
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A biomimikri jelenség, mint olyan, nem újdonság, hiszen lényegében ez a természet és az evolúció által tökéletesített megoldások gyakorlati felhasználását jelenti, a német robotikai vállalat pedig, a Festo ehhez kapcsolódóan rukkolt elő egy újdonsággal.

Ez egy olyan drón tulajdonképpen, ami echte a madárrepülést imitálja, és még "bionikus tollak" is kerültek rá, ahogyan azt a cég megfogalmazta. Ötös rajokban is tudnak koordináltan együtt repülni, de lessétek meg az alábbiakban a videót, ami prezentálja a masinát.

A súlya mindössze 42 gramm (!), illetve összesen 44,5 centiméter hosszú a komplett készülék. A szárnykiterjedése 68 centiméterre tehető, úgyhogy egy igazán apró darabról van szó. Tömeggyártásba nagy valószínűséggel nem kerül a gép, de a Festo azt reméli, hogy belső tereken, mondjuk üzemeknél nagy segítséget tudnak nyújtani, hogy a beltéren repkednek, például alkatrészeket szállítanak ide-oda.

4 hozzászólás

Direktor

2 hete és 3 napja

Érdekes nagyon. Tisztára mint egy igazi madár.

válasz erre

rami89

2 hete és 3 napja

Ez nem semmi!

válasz erre

Ronalddo

2 hete és 4 napja

Ez igen. Mondjuk kíváncsi lennék, a szelet hogy bírja.

válasz erre

zender

2 hete és 4 napja

Volt már ilyenre próbálkozás, még apró rovarral is, de vagy nem maradtak sokáig a levegőben, vagy nem működtek jól. Ez viszont, azta!

válasz erre