Ez a drón egy repülő AK-47-es gépkarabély

2019. március 18.
1.4351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A drónok a hadászat elengedhetetlen kellékévé váltak az elmúlt évek során, viszont a harci drónok kapcsán is sikerül minket meglepniük a tervezőknek valami újszerűvel - egy repülő AK-47-essel.

Az oroszok ugyanis levédették egy olyan drón szabadalmát, ami lényegében az említett fegyver köré lett felépítve. VTOL technikával működik, két rotorral bír, ugyanakkor horizontális repülésre is képes, ekkor a rotorok propellerként üzemelnek tovább.

Közel 3 méteres szárnykiterjedéssel rendelkezik a készülék, nagyjából 23 kilogrammot nyom, a repülési üzemideje pedig 40 percre rúg, illetve a készülék "szívét" egy AK-47-es teszi ki, ami tüzet nyit, ha a célpontként kijelölt drón közelébe jut.



A dizájnt még 2016-ban álmodták meg egy hallgatói tervező irodában, el is készítették a kütyü első prototípusát, majd a tervezet a Almaz-Antey biztonsági cég kezébe került, akik egészen az első prototípus óta próbáltak lecsapni a drón ötletére. Eme repülő AK-47-est a többi orosz drónelhárító berendezéssel fogják használni.

Ez a drón egy repülő AK-47-es gépkarabély - 2. kép


Ez a drón egy repülő AK-47-es gépkarabély - 3. kép

1 hozzászólás

zender

5 éve, 5 hónapja és 17 napja

De beteg, te jó ég! röhögő smiley

válasz erre