Ezt is megértük: végre valahára indul az Amazon drónos csomagkiszállítása!

2019. június 06.
1.4871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A drónrajongók körében már kvázi mém lett abból, ahogyan az Amazon évek óta ígérgeti a pilóta nélküli gépekkel való csomagkiszállítást, és valahogy csak nem akart összejönni a kérdéses projekt.

Ennek ellenére most megtörik a jég, lévén az Amazon Prime Air hónapokon belül megkezdi a programot Amerikában, már csak néhány főbb szereplő engedélyére várnak, többek között az FAA-jére. Megvillantották a drónt is, ami eme feladatot fogja végezni.

Egy közel 25 kilométer hatótávolsággal bíró modellről beszélhetünk, ami kicsit több mint 2 kilogramm cipelésére képes. Képes vertikális felszállásra, ugyanakkor repülésnél már horizontálisan is tud szállni. Az üzemidő kapcsán viszont megint csak mindössze 30 percet rebesgetnek, amiről el nem tudjuk képzelni, hogy a gyakorlatban hogyan fog megfelelni.

Automatikus gépi tanulással fejlődik a drón, hogy bemérje és elkerülje a szembejövő embereket és akadályokat a kiszállításkor. Az Amazon szerint továbbá 5 éven belül mindennapossá válik a drónos kiszállítás, bár egyelőre ezt nehezen látjuk kivitelezhetőnek.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Levente

5 éve, 3 hónapja és 14 napja

Áááááá ez csak valami kamuvideó! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 3 hónapja és 15 napja

Jobb későn mint soha! mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 3 hónapja és 15 napja

Fél órás repidővel ennek semmi értelme nincs.

válasz erre