Feltörhetetlen hálózatot építenek ki drónok segítségével

2019. június 22.
7901
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Kínai kutatók azon dolgoznak, hogy egy feltörhetetlen hálózatot építsenek ki, amihez elengedhetetlen eszközök lesznek az úgynevezett kvantumdrónok, melyek lényegében a kommunikációs kapcsolatrendszer csomópontjaiként fognak szolgálni.

Nyolcrotoros, 35 kilogrammos octocopterekről beszélünk, mindegyikbe egy fedélzeti kvantum kommunikációs rendszer van integrálva. A kísérletek során 40 percig tudott lebegni egy ilyen drón, és két kapcsolatot is ki tud alakítani egyidejűleg más végponthoz, legfeljebb 100 méterre. Hab a tortán, hogy bármilyen napszakban, akár még esőzésben is továbbítják egymásnak a kütyük a fotonokat, azaz a fényrészecskéket.

Az egész alapját ugyanis a kvantummechanika adja, melynek értelmében a fotonok kapcsolódnak egymással távolságtól függetlenül (csak a drónok miatt van jelen a 100 méteres limit), ami pedig a kvantumszámítógépek működéséhez engedhetetlenek. Ezzel a módszerrel egy olyan hálózatot tudnak kialakítani, ami lényegében feltörhetetlen, a későbbiekben pedig ez óriási fegyvertény lehet, például kiváló alternatívaként szolgálhat az optikai szálas hálózatokra.
4 hozzászólás

Bandita

4 hónapja, 6 napja

Az elképzelés jó de a 40 perc helyett 40 évig kéne fent maradniuk.

válasz erre

Újfiú

4 hónapja, 1 hete

Fel lesz az törve pikkpakk.

válasz erre

Levente

4 hónapja, 1 hete

Nincs olyan hogy feltörhetetlen.

válasz erre

rami89

4 hónapja, 1 hete

Azért erre kíváncsi leszek.

válasz erre