Furnérlemezből készült drónt tesztelnek az amerikaiak

2019. március 21.
1.4491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Kalifornia egét nem mindennapi látvány tölti be, lévén az amerikai tengerészgyalogság konkrétan egy javarészt furnérlemezből összeálló drón tesztrepüléseit végzi ezekben a hónapokban.

LG-1K névre hallgat a kicsike, amely a furnér mellett némi alumíniumot is tartalmaz. A repülőgép hossza közel 3,2 méterre tehető, míg szárnykiterjedése 7 méterre rúg. Nagyjából 318 kilogrammnyi csomagot képes cipelni.

Hogy miért pont ilyen anyagokból áll össze az LG-1K? Nos, roppant költséghatékony megoldásnak bizonyul, és eddig a tesztrepüléseken egészen jól szuperált - 12 bevetésen próbálták ki, melyeken azt is bemutatták, ahogyan a drón képes besiklani a landolási zónára a GPS segítségével, autonóm módon.

Hadászati szempontból ez inkább a készletszállítás miatt lehet fontos, hogy a szárazföldi egységek mindig friss tartalékokhoz jussanak, kilövés tekintetében pedig egy fix-szárnyú repülőt vagy helikoptert használnak, ugyanis ezekből kiküldik a "furnérdrónt", kvázi mint egy csúzlit, ezt követően az addig behúzott szárnyait is kiengedi a gép.

Be lehet programozni bizonyos útvonalpontokat, ahova el kell navigálnia az LG-1K-nak, a végpont közelében pedig ejtőernyővel oldja meg a pontos landolást.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Újfiú

5 éve, 6 hónapja és 8 napja

Elképesztő hogy ez tényleg száll! röhögő smiley

válasz erre

Levente

5 éve, 6 hónapja és 8 napja

Te jó ég, és még így össze van szigszalagozva meg minden! röhögő smiley

válasz erre

rami89

5 éve, 6 hónapja és 8 napja

Hihetetlen hogy egyáltalán a levegőben marad! meglepett smiley mosolygó smiley

válasz erre