Hasnyálmirigyet szállítottak drónnal egy sikeres tesztrepülés keretein belül

2021. május 15.
27.6191
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy drónos szolgáltató, egy szervbeszerző társaság és egy minnesotai kórház éppen bebizonyította, hogy a drónok sikeresen képesek szállítani az emberi hasnyálmirigyet pilóta nélküli gépek segítségével, ahogyan az frissen kiderült.
 

A történelmi jelentőségű kísérleti repülést május 5-én hajtották végre, és a MissionGO, a LifeSource és a Mercy Kórház együttműködésével vált lehetővé. A Mercy Kórházból érkező szervszállító drón a hasnyálmiriggyel 16 kilométeres kört repült a Mississippi folyó felett, majd visszatért a bázisra. A hasnyálmirigyet a repülés teljes időtartama alatt ellenőrizték, valós idejű információkat szolgáltattak a szervek helyéről az összes érintett számára.

A próbarepülés fő célja a drónszállítás élő szervre gyakorolt hatásának vizsgálata volt. Ennek érdekében biopsziákat hajtottak végre a repülés előtt és után. Mivel a szervben nem történt változás, a három szervezet sikeresen bizonyította az életmentő szervek drónokon keresztül a szállítás életképességét, értékét, hatékonyságát.
2 hozzászólás

Bandita

1 hónapja, 2 napja

És ez miben más mint bármelyik eddigi ilyen jellegű szállítás? Vlami speckó dolog vagy mi?

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 3 napja

Hát igen, nincs is ennél gyorsabb mód.

válasz erre