Hivatalos: bemutatkozott a Skydio 2 drón, méltó kihívóra akadt a DJI

2019. október 02.
3.6071
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Régóta a levegőben lóg a Skydio 2 létezése, gyakorlatilag csak a pontos specifikációkkal és a drón konkrét nevével nem voltunk tisztában, most azonban megtörtént a hivatalos leleplezés.

A Skydio R1-hez képest 50%-kal könnyebb és kisebb az új iteráció, és a maga 23 percével 43%-kal jobb akkuidővel is bír a Skydio 2. A főkamera egy háromtengelyes gimbalon csücsül, 4K 60FPS-re képes természetesen (vagy 1080p 120FPS-re), valamint a navigációt további hat másik kamera segíti elő, amik a környezetről az adatokat egyenesen az Nvidia Tegra X2 chipnek küldik, hogy a mesterséges intelligencia feldolgozza azokat.

Ezek ugyebár fontos szerepet játszanak a Skydio 2 autonóm repülési mechanizmusában, és akár minket is követni tud, ha nekiállunk bringázni vagy csak szimplán sétálni. A szenzoroknak köszönhetően nem csapódik neki semminek. Továbbá míg a Skydio R1 40 km/h végsebességgel bírt, addig az újgenerációs modell 58 km/h-val operál.

Nézd nagyban ezt a videót!
Mindezek mellé párosul az a tény is, hogy közel fele akkora a Skydio 2, mint az elődje, ergo kellően kompakt ahhoz, hogy táskába tegyük. Mobillal is irányíthatjuk, azonban a cég két külön távirányítóval is elérhetővé tette a drónt: az egyik egy hagyományos kontroller, amibe a mobilunkat is behelyezhetjük, míg a másik kvázi egy GPS jeladóként szolgál. Ez segíti a drónt, hogy akár egy erdőben is könnyedén meglelje a birtokosát, sőt mi több akár újrapozicionálhatjuk a drónt ezzel, ha szeretnénk.

A kontrollerek egyébként most már jóval nagyobb távból működnek: a mobillal és a jeladóval akár 1,5 km-ig működik a vezérlés, a joystick kontrollerrel 3,6 km-re. És ami a legjobb az egészben: az előző generációhoz képest kevesebb mint fele annyiba kerül a Skydio 2, hiszen 1000 dollárért kínálják, a kontrollerek külön-külön 150 dollárért mennek. A megjelenés novemberre várható!

5 hozzászólás

zender

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Óriási kihívó lesz ez a DJI-nak, ez nem is kérdéses. Már csak globális elérhetőség meg szervízhálózat kéne.

válasz erre

rami89

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hű, ez nagyon jó lett! Itthon is kapható lesz vajon?

válasz erre

Levente

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nagyon impresszív adatok! Videók meg ütősek, első nagyon állat.

válasz erre

Bandita

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Brutális, ha ezt tényleg tudja!

válasz erre

Újfiú

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Rohadt jó lett! Remélem lesz nálunk is kapható!

válasz erre