Ijesztően sci-fi: egy hattagú drónraj irodai környezetet fedez fel, videón a művelet

2019. október 30.
1.1251
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bár alapvetően a drónos fejlesztések java része izgalmas és látványos, azonban van az az oldala az egésznek, amely bár nem káros, de egyértelműen egy kicsit ijesztő - ilyen például az alant látható példánk is.

Egy kis csapatnyi kutató úgy határozott, hogy tesz egy kísérletet arra, hogy miként operálnak a drónok idegen, egyelőre még felfedezetlen környezetben, mindezt pedig hat parányi kis repcsivel próbálták meg. Ahogyan az az alábbi jelenetekből is látható, nem kicsit áraszt sci-fi hangulatot a jelenetsor.

Az egész kísérlet nagy truvája az, hogy mivel idegen környezetben vannak az autonóm gépek, így teljes mértékben magukra hagyatkozva kell feltalálniuk magukat a helyszínen. Konstans újra kell kalibrálniuk magukat, a hatékonyságot pedig csak növeli, hogy folyamatos kommunikációban állnak egymással, hogy leadják az információt az esetleges falak és egyéb akadályok holléte kapcsán.

Mindezt egy irodai környezetben prezentálták, és bár a szóban forgó algoritmus egyelőre nem tűnik tökéletesnek, kétségtelen, hogy a jövőben óriási potenciál lehet benne.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

zender

7 hónapja, 1 hete és 5 napja

Mint amikor a Prometheusban elengedik a drónokat, felderíteni.

válasz erre

Bandita

7 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ijesztőnek nem nevezném, de hogy érdekes, az biztos!

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 2 hete

Nagyon kemény!

válasz erre

rami89

7 hónapja, 2 hete

Szerintem nagyon cukik!

válasz erre

Újfiú

7 hónapja, 2 hete

Nagyon állat!

válasz erre