Íme a drón, amit a Star Wars: Skywalker kora forgatásához használtak

2019. május 03.
2.0751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A DroneDJ csapata részt vett az AUVSI Xponential 2019 esemény "Drones in Hollywood" nevezetű programján, mely során szó esett arról a drónról is, amit a Star Wars IX felvételeihez használtak.

Az XM2 Cine cég tartott ugyanis prezentációt, és kiderült, hogy az ő XM2 Tango drónjukat használták a Messzi-messzi galaxis históriájának kilencedik felvonásánál. Persze nem ez az első blockbuster-film a vállalat számára, lévén korábban már dolgoztak A Karib-tenger kalózain, az Aquamanen, sőt még a Westworldön is, de az első igazi áttörésük az Oroszlán című film volt, amit pár éve több Oscarra is jelöltek.

A Star Wars: Skywalker kora első előzetesében már nem kevés drónfelvételt szemügyre vehetünk, de mit is kell tudni róla? Nos, a szóban forgó hexacopter közel 20 kg-nyi teherbírásra képes, közel 71 km/h sebesség mellett, ezzel pedig igazi böhöm kamerákat is elbír a drón, ezzel kiszolgálva az operatőrök és a rendezők igényeit, sőt állításuk szerint minden kamerát elbír, ami jelenleg a piacon van.

Íme a drón, amit a Star Wars: Skywalker kora forgatásához használtak - 2. kép

Egyébiránt érdekesség, hogy a kérdéses ausztráliai cég eleinte szimpla DJI-drónokkal rögzített magas minőségű felvételeket, amik aztán annyira megtetszettek a rendezőknek, hogy egyre többet és többet akartak, míg nem eljutottak oda, ahol ma tartanak, tehát kimondhatjuk, hogy motivációs példának sem utolsó az XM2 története. Továbbá ha olvasnál még a drónok filmiparban való használatáról, mindenképp less rá az ezzel a témakörrel foglalkozó cikkünkre!

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

zender

5 éve, 4 hónapja és 19 napja

Nagyon menő látni, hogy mivel készült! mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

Wooooow de ****a kis insider infó! meglepett smiley

válasz erre

Levente

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

Hát igen, az ilyen filmes drónok nagyon kemények. Viszont meglep, hogy először DJI-okkal repültek, aztán erre váltottak. Mert hogy a DJI-nak is van ilyen nagy gépe.

válasz erre

zender

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

Imádom az ilyen háttérinfókat! mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 4 hónapja és 21 napja

Szép nagy dög! meglepett smiley

válasz erre