Irán drónnal monitorozza az amerikai hadihajókat, akár konfliktushelyzet is kialakulhat

2019. április 28.
1.0961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az iráni Tasnim News hírügynökség frissen publikált egy drónos felvételt, mellyel azt akarják közölni, hogy monitorozzák az amerikai hadihajókat Irán déli részén a Perzsa-öbölben.

A felvételen azt látjuk, hogy a drón az USS Eisenhower és egy másik hadihajó felett repül el, azonban az Amerikai Haditengerészet egyik szóvívője erre azt válaszolta, hogy a USS Eisenhower 2016 órt nem járt a Perzsa-öbölben, és hogy az Egyesült Államok korábban már elkötelezte magát amellett, hogy szabadon hagyja a Hormuzi-szorost, az Irán és az Egyesült Államok közötti előzetes konfrontációk helyszínét.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának tábornoka, Kenneth McKenzie kijelentette, hogy úgy véli, hogy rendelkezésükre áll minden, hogy megakadályozzák Iránt azzal kapcsolatban, hogy bármi veszélyeset lépjenek, mert kellően hatásosan vissza tudnak vágni. Továbbra is próbálnak konzultálni a partnereikkel és barátaikkal a régióban, hogy közös ügyük legyen a potenciális iráni veszéllyel szemben.

Az Ababil nevű drón, melyet használtak, 8 órás üzemidővel és 250 kilométeres repülési kapacitással bír. Egy sor olyan drón közül került ki az Ababil, amiket Libanonban, Irakban, Szíriában és Jemenben használtak konfliktushelyzetekben.


3 hozzászólás

Levente

5 éve, 4 hónapja és 25 napja

Na ****a, csak ne legyen háború... wtf smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 4 hónapja és 25 napja

Ebből még lesz botrány, már az egymásnak ellentmond nyilatkozatokból is látszik.

válasz erre

Újfiú

5 éve, 4 hónapja és 25 napja

Mondjuk egy ilyen drónt nagyon elfogadnék. mosolygó smiley

válasz erre