Írország drónokat vet be a tengeri kábítószer-csempészet elleni küzdelemre

2022. június 17.
110.2051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kábítószer-kereskedők, akik megszokták, hogy kihasználják Írország hatalmas partvidékét és a tengerészet korlátozott erőforrásait, hamarosan megnehezítik munkájukat a mesterséges intelligenciával felszerelt drónok bevetésével, amelyek a magasból leselkednek lefelé.

A mesterséges intelligenciával felszerelt drónok kifejlesztése és bevetése az írországi kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem érdekében a kormány által tavaly elfogadott Guard projekt része. A kezdeményezés az új és bomlasztó technológiákat fejlesztő cégeket keresi a nemzet előtt álló problémák megoldására.

Az üzleti és egyetemi kutatókat összehozó erőfeszítés részeként a program egy speciálisan gyártott UAV-t fog tesztelni, amely az égből pásztázza a part menti vizeket, hogy felismerje a hajók közötti anyagátadásokat, vagy más atipikus tevékenységet, amelyet a csempészek gyakran végeznek.

Ennek lehetővé tétele érdekében Írország drónágazata és a kapcsolódó technológiai vállalatok olyan testre szabott UAV-kat készítenek, amelyek mesterséges intelligenciája lehetővé teszi az automatikus bevetést és az esetleges kábítószer-futárok tevékenységének gépi értelmezését.

Az eszközöket úgy is tervezik, hogy ellenálljanak a nagy szélnek és a tengeren gyakran esős időjárásnak, akár 800 km-es látótávolságon túli repülésre is alkalmasak legyenek, és képesek legyenek felszállni és leszállni akár földi pozíciókból, akár hajókról.
2 hozzászólás

Chuck

2 éve, 4 napja

Hát az bizony kellemetlen, a drón mindent lát! mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

2 éve, 5 napja

Nehéz lesz elbújni. mosolygó smiley

válasz erre