Japánban mostantól tilos részegen drónozni

2019. június 13.
8081
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bár az amerikai törvénykönyvben is vannak az ittasan való drónozást tiltó pontok, de Japánban csak most kerültek szigorításra az erre vonatkozó szabályok, így mostantól tilos a részegen való reptetés.

Ha esetleg valaki mégis szabályt szegne, akkor közel 800 ezer forintnak megfelelő büntetésre, avagy egy év letöltendő börtönbüntetésre számíthat a legrosszabb esetben, persze a körülményeknek megfelelően igazítják a büntetés mértékét. Minden olyan drónra érvényes, ami 200 gramm feletti, így a kisebb gépeket is lefedi a szóban forgó törvény - írja a BBC News.

Továbbá olyan területeken is szigorítanak, ami nem kapcsolódik az ittas vezetéshez, így például a veszélyes szituációk megteremtése, mint egy tömeg feletti repülés is törvényszegények számít, amivel akár közel 1,5 millió forintnak megfelelő büntetést lehet kapni. Végül, de nem utolsó sorban, a repüléstilalmi zónákat is kibővítik Japánban, így a katonai bázisok 300 méteres hatótávjában sem szabad drónozni, valamint a 2020-as Olimpia közeledte miatt a stadionok is ide tartoznak.

Bár szigorúnak hangozhatnak ezek a szabályozások, fontos megjegyezni, hogy Japánban nincs jogosítványhoz kötve a drónozás, mindössze annyi az elvárás, hogy nappal, legfeljebb 150 méteres magasságban, tömegektől és repterektől távol repüljenek a pilóták, és látótávon belül maradjon a masina.
4 hozzászólás

Vidoros

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Óriási ötlet, gondolom milyen sokan drónoznak részegen!

válasz erre

rami89

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Levente írta:
Eszembe sem jutna részegen drónozni. Erre törvény kell?
Egyetértek. Pedig ha törvény van rá, akkor nyilván voltak olyanok akik részegen reptettek.

válasz erre

Levente

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Eszembe sem jutna részegen drónozni. Erre törvény kell?

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az igen!

válasz erre