Kezd felállni a GoPro a drónpiacon elszenvedett kudarcából

2019. május 11.
1.2551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A főképp az akciókameráiról elhíresült GoPro jó ideig a drónpiacon is képviseltette magát, míg nem a tavalyi év elején felhagytak ezzel, és a Karma quadcopterrel végleg lehúzták a rolót a roppant mód kompetitív piacra hivatkozva.

Meg is sínylették a drónpiacon való jelenlétüket, merthogy anyagilag brutálisan sokat buktak, azonban most végre valahára elkezdtek felállni a kudarcból, lévén a befektetőiknek szánt jelentésükből kiderült, hogy 2015 óta az első nyereséges évüket prognosztizálják 2019-re.

243 milliós összbevételt jegyez az idei évben a vállalat, ami egy szolid 20%-os növekedést jelent a 2018-as év első negyedéhez képest, és bár még 24 millió dolláros veszteségük van, ez jócskán kevesebb, mint a tavaly év eleji 76 millió dolláros deficitjük. Plusz ugyebár még hátra van egy jelentős része az évnek, így ezt a 24 millió dolláros veszteséget még lejjebb tornázhatják az elkövetkezendő hónapokban.

A drónpiacból való kiszállás mellett a Hero 7 Black kamerájuk sikere is hozzásegít ehhez az eredményhez, bár mostanában csiripelik a madarak, hogy a DJI egy közvetlen vetélytársat adhat ki a Hero 7 Blackhez, így még ezen a téren is megszorongathatja őket a kínai gyártó.
4 hozzászólás

rami89

5 éve, 4 hónapja és 9 napja

csirkee írta:
Majd csak sikerül nekik felállni.
Nem vagyok benne biztos, mert túl sok lett a konkurencia.

válasz erre

Levente

5 éve, 4 hónapja és 10 napja

Drukkolok nekik. Annak sokkal jobban örülnék, ha megjelennének újra mint konkurencia. Karma dög volt nagyon.

válasz erre

csirkee

5 éve, 4 hónapja és 10 napja

Majd csak sikerül nekik felállni.

válasz erre

Bandita

5 éve, 4 hónapja és 10 napja

Kár hogy kiszálltaka drónpacról. A DJI most mindent megtehet sajnos.

válasz erre