Kiütheti az Autel az amerikai piacról a DJI-t?! Bírósági perben szorongatták meg a vállalatot!

2020. május 19.
8371
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nem kizárt, hogy egy friss szabadalomsértés kiütheti a DJI-t az amerikai piacról, ugyanis arról szól a fáma, hogy a DJI drónjai megsértették az Autel levédetett mechanizmusát, ami a propellerek rögzítésére vonatkozik.

A bírósági ügyben eléggé rosszul áll a DJI szcénája: , a bíró azt javasolta, hogy a jogsértő drónok - beleértve a DJI Mavic 2 Prót és a Mavic 2 Zoomot - USA-ba történő importálását tiltsák be. Az Autel Robotics ügyvédi irodája, a Steptoe azt állította, hogy ezeket a termékeket már júliusban kiiktathatják az amerikai piacról.

A Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) teljes bizottságának egyet kell értenie a döntésben, és rengeteg precedens van arra, hogy ott megsemmisítsék az ilyen jellegű kereseteket. Például 2013-ban az ITC teljes bizottsága megfordította a közigazgatási jogi bíró határozatát, miszerint az iPhone és az iPad megsértette a Motorola vezeték nélküli technológiára vonatkozó szabadalmát.

És míg a DJI nem volt hajlandó kommentálni nyilvánosan az esetet, a társasághoz közeli forrás elmondta a TechRadar munkatársainak, hogy a jogi eljárások továbbra is folyamatban vannak, mely azt sugallja, hogy ennek a szabadalmi háborúnak még messze nincs vége - hasonlóan, mint ahogyan a mobiltelefonos világban is évekig tart egy ilyen csata.
4 hozzászólás

Bandita

2 hete

Menni fog nekik. Már csak azért is mert DJI...

válasz erre

Levente

2 hete

USA most amúgy is nagyon harap a DJI-ra, úgyhogy simán lehet hogy szankció lesz.

válasz erre

Újfiú

2 hete

Na ennek a végére nagyon kiváncsi leszek.

válasz erre

Repülős

2 hete

Ejha, egyre gorombább a helyzet az USAban.

válasz erre