Kőkeményen felszólalt a DJI, miután a BBC félrevezető módon ábrázolta a drónvilágot

2019. július 05.
1.2441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A BBC Horizons televíziós programjának keretei között lefutott egy olyan adás, mely magyar fordításban az "Anglia következő légikatasztrófája? Drónok" címen ment, ez pedig a DJI-t olyan szinten felháborította, hogy nyílt levelet fogalmaztak meg a műsorszolgáltató irányába.

A kérdéses epizódban a drónok potenciális veszélyét taglalták a brit égboltra vonatkozóan, valamint a Panorama "A gatwicki dróntámadás" című, még áprilisban sugárzott adása miatt is felemelte a hangját a kínai dróngyártó.

A DJI szerint ugyanis hibásan tájékoztatták a nézőket a szóban forgó műsorok keretében a drónokkal kapcsolatban, holott egyébként konzultáltak a készítők velük, mégsem használtak egy deka anyagot sem, amit a DJI szolgáltatott számukra.

A gyártó úgy véli, hogy a BBC azért vitte el ilyen irányba a műsort, hogy szenzációhajhász mivolta által felvigyék a nézettségi mutatókat, és olyan eseteket prezentáltak és tárgyaltak, amik a való életben közel lehetetlen, hogy megvalósuljanak.

Természetesen a műsorokból kihagyták, hogy mennyiféle óvintézkedés és védelmi technológia van jelen a drónok körül, így gyakorlatilag félinformációkat kapott a nézőközönség.
nyílt levelet fogalmaztak meg a műsorszolgáltató irányába.'>
4 hozzászólás

Újfiú

5 éve, 1 hónapja és 20 napja

Jogos a reklamáció...

válasz erre

rami89

5 éve, 1 hónapja és 20 napja

Nem is hallottam erről a BBC filmről, de ezek után kíváncsi vagyok, megnézem.

válasz erre

Levente

5 éve, 1 hónapja és 20 napja

Na igen, egy BBC nem engedheti ezt meg magának.

válasz erre

Bandita

5 éve, 1 hónapja és 20 napja

Tök jogos!

válasz erre