Közel 130 km/h ennek a dróntaxinak a végsebessége!

2020. június 22.
8581
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Tényleg közel járunk már ahhoz, hogy megérkezzünk a sci-fi sztorik által felvázolt jövőképhez, legalábbis ami a repülő autókat illeti, hiszen a repülő dróntaxik itt vannak a kapuban, a kínai eHang pedig masszívan kiveszi a részét a buliból.

A vállalat Kanton városában prezentálta az eHang 216 nevű dróntaxi aktuális teljesítményét, mely során kiderült, hogy a gépezet nem kevesebb mint 129 km/h-val (!) képes száguldozni, ráadásul teljesen autonóm alapokon működik. 4G-s vagy 5G-s hálózaton keresztül működik, valamint egy kapcsolódó központból monitorozzák a masinériát - írja a Fox News.

220 kg-os teherbírásával gondoskodik róla, hogy több utast és rakományt el tudjon cipelni, a hatótáv pedig 32 kilométerre rúg. Ez még nem minden, ugyanis a cég állítása szerint a vertikális le- és felszállási alapokon működő rendszer mindössze egy óra alatt képes teljesen feltölteni.

Korábban egyébként már bemutatták ezt a dróntaxit, azonban azóta némileg módosult a helyzet: akkor még 150 km/h órás végsebességről és 70 km-es hatótávról szólt a fáma, de úgy fest, hogy a tervezési fázis során jobbnak láttak visszavenni egy kicsit a tempóból - egyelőre még nem tudni, hogy pontosan miért.
5 hozzászólás

Ronalddo

2 hete és 4 napja

Bőven elég az bakker!

válasz erre

Újfiú

2 hete és 4 napja

Durca cucc!

válasz erre

Levente

2 hete és 4 napja

Menő cucc ez így is úgy is. A 130 meg bőven elég bakker.

válasz erre

Bandita

2 hete és 4 napja

Azért ez így sem gyenge, de nagyon sokat kell majd tölteni őket, sok kell belőlük. Ez egyelőre nem tud megtérülő lenni, ebben biztos vagyok.

válasz erre

Repülős

2 hete és 4 napja

Rendesen visszavettek a hatótávból is!

válasz erre