Közvélemény-kutatás: a britek mindössze 23%-a támogatja a drónos kiszállítást

2019. december 03.
1.0821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az IMechE munkatársai intéztek egy kis közvélemény-kutatást az Egyesült Királyságban, melyből kiderült, hogy meglepően kevesen támogatják a drónos kiszállításokat - konkrétan a megkérdezettek mindössze 23%-a.

Hogy miért ilyen alacsony ez a szám, az roppant egyszerű, hiszen a legtöbben azzal indokolták ellenkezésüket eme üzletágnak elterjedése kapcsán, hogy tartanak a lopásoktól és a balesetek bekövetkezésétől, valamint Jenifer Baxter, az IMechE műszaki vezetője hozzátette, hogy nagy valószínűséggel a médiában terjengő drónos balesetek sem segítik a repcsik pozitív megítélését.

Hozzáteszi továbbá, hogy a drónok zajszennyezést hozhatnak olyan területekre, ahol a kis repülők megjelenése előtt nem volt ez megszokott jelenség. Érdekesség, hogy a megkérdezettek között a 65 és 74 közti személyek 18%-a fejezte ki örömét a drónos kiszállítások kapcsán, míg a 25-30 éves korosztály 48%-a támogatja a kezdeményezést, bár még ez is meglepően kevésnek bizonyul.

A válaszadók 35%-a tisztában van az Egyesült Királyságban érvényes drónszabályokkal, valamint a 75%-uk az elsősegély területén támogatná a drónos megoldásokat, úgyhogy nem teljesen zárkóznak el előle, szimplán úgy fest, hogy hiányolják a konkrétabb, kötöttebb szabályozást a többi területről.
kiderült, hogy meglepően kevesen támogatják a drónos kiszállításokat - konkrétan a megkérdezettek mindössze 23%-a.'>
4 hozzászólás

Repülős

4 éve, 9 hónapja és 8 napja

A fiatalabbak azért szemlátomást jobban támogatják. Ha megkérdezték volna a még fiatalabbakat (akiket ugyebár már mindennapi szinten érint majd), valószínűleg 23% nem támogatta volna, a többi igen.

válasz erre

Bandita

4 éve, 9 hónapja és 9 napja

Ez az eredmény eléggé meglepett. meglepett smiley

válasz erre

marco

4 éve, 9 hónapja és 9 napja

Ez az a nép, amelyik ki akart lépni az EU-ból, majd meggondolta magát és azóta is kavar összevissza, és a fél sziget a másik felet szidja hogy annyira hülyék hogy azt sem tudták mire szavaznak ugye? Nincs több kérdésem.

válasz erre

Újfiú

4 éve, 9 hónapja és 9 napja

Feltételezem, mert nem ismerik a témát.

válasz erre