Lebukhatott az indiai drónos csodagyerek: állítólag más gyártók ötleteit lopja és adja el sajátjaként

2020. július 22.
8511
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Prathap NM, avagy India híresen nagy "drónos géniusza" komoly vádak elé került, lévén német és japán cégek jelezték, hogy emberünk sajátjaként ad el olyan ötleteket, amiket valójában tőlük koppintott.

Egy 22 éves fiatal "tehetségről" van szó, aki állítólag már 16 éves kora óta drónépítéssel foglalatoskodik, és ez idő alatt számos díjat bezsebelt a "saját maga által készített" gépeivel. Egy friss interjúban, amit Prathappal készített a Btv News Kannada, a fiú mutatott egy fotót, melyen egy olyan gép freszít, amit elmondása alapján ő épített.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban a német dróngyártó, a BillzEye számára, akik most az asztalra csaptak, mondván hogy a cég vezetője, Bill Gutbier adott engedélyt a srácnak, hogy lefényképezze a masinát - magyarán a BillzEye drónját adja el állítólag magáénak Prathap.

Másfelől a japán ACSL drónjáról is tett fel képet Prathap az Instagramjára, de a vállalat jelezte, hogy semmi közük nincs a fiúhoz, nem dolgoztak együtt. A vádak nyomán az indiai készített Twitterre egy videót, ahol tagad minden vádat.

4 hozzászólás

zender

2 hete és 4 napja

Hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát...

válasz erre

Repülős

2 hete és 5 napja

Hát az kellemetlen. Nem tudom miből gondolta hogy megússza...

válasz erre

Újfiú

2 hete és 5 napja

Az szépen lebukott.

válasz erre

Levente

2 hete és 5 napja

Ügyes gyerek.

válasz erre