Lettországban DJI drónokkal vesznek mintát a szennyezett vizekből

2021. december 09.
97.6461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A lett Környezetvédelmi, Geológiai és Meteorológiai Központ (LEGMC) a vízminőségi mintavételi folyamat biztonságának és hatékonyságának javítása érdekében drónok használatát fontolgatja.

Ennek érdekében pedig próbarepülést végeztek a DJI M300 RTK drón és az SPH Engineering által kifejlesztett automatizált vízmintavevő rendszer segítségével. A LEGMC egy olyan kormányzati szervezet, amely Lettországban a környezeti monitorozásért és a minőségértékelésért felelős.

Felismerve, hogy a hagyományos vízmintavételi módszerek időigényesek, munkaigényesek, erősen függnek a hajók használatától és hajlamosak az emberi hibákra, a LEGMC felkérte a rigai székhelyű SPH Engineeringet, hogy fejlesszen ki egy olyan eszközt, amely segít a szervezetnek a szennyezett vizekből történő gyors és biztonságos vízmintavételben.

A teljesen automatikus folyamat keretében a drón egy meghatározott helyre repül, leereszkedik a kívánt magasságra, és elengedi azt, hogy megtöltse a mintavevő készüléket.

Miután a minta összegyűlt, a drón felemelkedik, és egy meghatározott helyre szállítja a mintát. Mivel a helyszínen nincs emberi beavatkozás, a veszélyes vagy szennyezett vizekből vagy a parttól nagy távolságra lévő vizekből is könnyen lehet mintát venni.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Chuck

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Menő!

válasz erre

Repülős

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Újabb nagyszerű felhasználási mód! Óriási segítség, nincs mese.

válasz erre

Újfiú

2 éve, 6 hónapja és 21 napja

Légtér engedélyük van? nyelvnyújtó smiley

válasz erre