Lezuhant a Joby légi taxi prototípusa egy teszt során

2022. február 19.
79.2851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) közölte, hogy vizsgálja a kaliforniai Jolonban február 16-án lezuhant Joby Aviation légi taxi prototípusának balesetét.

A kísérleti légi taxit távolról irányították, amikor szerdán a cég tesztbázisán végzett repülés közben lezuhant. Az FAA előzetes jelentése szerint sérültekről nem érkezett jelentés. A Joby az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott bejelentésében hozta nyilvánosságra az incidenst.

Bár a Joby hivatalosan nem fedte fel a baleset okát, a repüléskövető adatok azt mutatják, hogy a légi taxi N542AJ prototípusát a baleset idején több mint 435 km/h sebességgel hajtották - ami jóval meghaladja a repülőgép meghirdetett 322 km/h végsebességét.

A New Atlas jelentése szerint ez összhangban van az FAA tanúsítási teszteljárásaival, amelyek szerint a prototípusoknak a "soha nem meghaladható" sebesség 1,3-szorosával kell repülniük.

Érdemes megemlíteni, hogy a Joby alig néhány héttel ezelőtt megkapta az FAA különleges légialkalmassági engedélyét és az amerikai légierő légialkalmassági engedélyét egy további tesztrepülőgépre. A lezuhant prototípus a régebbi.
3 hozzászólás

rami89

2 éve, 3 hónapja és 12 napja

Mondjuk ekkora plusz sebesség terhelésnél... talán nem meglepő. Az előírt 1.3 420 sem lenne.

válasz erre

Chuck

2 éve, 3 hónapja és 12 napja

Még mindig jobb ha a teszteken történik ilyesmi.

válasz erre

Újfiú

2 éve, 3 hónapja és 12 napja

Uhhh az rohadt kellemetlen. meglepett smiley Remélhetőleg nincs sérült.

válasz erre