Lobbiszervezet született az európai drónipar képviselésére

2021. november 23.
14.3111
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ha bármilyen bizonyíték kellett volna arra, hogy az európai drónágazat komoly tevékenységgé és üzleti erővé érett, a bizonyítékot ebben a hónapban egy óriási, az Európai Uniót és azon túlmutató lobbiszervezet születése szolgáltatta.

A Kölnben megrendezett Európai Drónfórum eseményei közepette hivatalosan is megalakult a Joint European Drones Association (JEDA), amely az UAV-tevékenység valamennyi szereplőjének érdekeit képviseli - legyen szó akár hivatásos, akár magánemberekről. A bejelentésre az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség képviselőinek jelenlétében került sor, amely idővel minden bizonnyal partnerként és kártevőként tekint majd az újonnan létrehozott érdekképviseletre.

A szervezet úgy írja le magát, mint a drónokkal kapcsolatos európai szövetségek politikaorientált partnerségét, amelyet azért hoztak létre, hogy előmozdítsa a mindenféle pilóta nélküli légi járművek üzemeltetésével, gyártásával, kutatásával és fejlesztésével, szolgáltatásával és alkalmazásával foglalkozó egyre növekvő számú érdekelt fél érdekeit Európában.
4 hozzászólás

zender

1 hete és 3 napja

rami89 írta:
Lassan a mezei drónosok képviseletében is történhetne már valami...
Bizony kéne valaminek történnie.

válasz erre

rami89

1 hete és 3 napja

Lassan a mezei drónosok képviseletében is történhetne már valami...

válasz erre

Chuck

1 hete és 3 napja

Nálunk kéne egy kis segítség már kicsit, normalizálni a helyzetet...

válasz erre

Újfiú

1 hete és 4 napja

Biztos sikeresebb lesz mint ez a magyar csoda koalíció!

válasz erre