Már a Francia Riviéra rendőrsége is drónokkal kezeli a koronavírus-helyzetet

2020. március 20.
1.4491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Számos országban kiválóan felhasználják a drónokat a koronavírus-helyzet kezelésére, ebbe a sorba pedig a Francia Riviérák hatósága is beletartozik, hiszen pilóta nélküli repülőgépekkel adnak utasításokat a fertőzés terjedése idején.

Azok, akik kint járkálnak az utcán a kérdéses területen, nem kizárt, hogy egy drónnal fog találkozni amely hangosbemondón szól rá az illetőre, már amennyiben nem tartja a legalább három méteres távolságot másoktól - ez az egyik óvintézkedés arra, hogy ne terjedjen a vírus.

A helyi hatóságok egyébiránt egy ottani drónos céggel kollaborált a feladat érdekében, azonban azt nem tudni, hogy milyen készüléket használnak a munkavégzéshez. Örülnénk, ha nálunk, Magyarországon is hasonló módon vetnék be a gépeket, de elnézve, hogy hogyan kezelik az itthoni drónos szegmenst, erre nemigen látunk esélyt...

Borítókép: Reuters
3 hozzászólás

Direktor

4 éve, 5 hónapja és 6 napja

Azért azt kiemelném, hogy itthon kapott valamelyik szervezet olyan mezőgazdasági drónokat amikkel fertőtleníteni tudnak helyeket, épületeket. Ne írjuk le ennyire a magyarokat.

válasz erre

Újfiú

4 éve, 5 hónapja és 7 napja

A legegyszerűbb módszer.

válasz erre

Levente

4 éve, 5 hónapja és 7 napja

Várható volt, náluk is nagy a baj.

válasz erre