Már az SOS jelzéseket is drónnal észlelik

2019. október 03.
9061
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nem egyszer hallottunk már olyan esetekről, amikor a drónokat mások életének megmentésére használták fel világszerte, most pedig ismételten egy olyan módon alkalmazzák a kis repcsiket, ami hasznos és meglepő egyszerre.

Pedro Cruz, a DroneAid alapítója ott volt 2017. szeptember 20-án, amikor a Maria hurrikán lecsapott az otthonára Puerto Ricóban, és miután csodával határos módon túlélte az ötös kategóriájú, azaz legveszélyesebb szintű katasztrófát, úgy határozott, hogy enyhíteni fogja a szigeten bekövetkezett következményeket egy saját technológiával.

Többen ugyanis "Water" és "Food" feliratokat festettek a talajra, hogy az égből talán majd észrevegye őket, kvázi mint egy SOS jelzés, Cruz pedig ezek észlelésére találta ki a DroneAidet, ami megtalálja és összeszámolja ezeket a jelzéseket, illetve automatikusan megtervezi a térképen az utat a mentőcsapatok számára, illetve jelzi, hogy mire van szükségük (víz, élelem, stb.).

Nézd nagyban ezt a videót!
Mindezt egy saját bejáratú mesterséges intelligencia támogatja meg, ami detektál bizonyos előre meghatározott szimbólumokat, legyen az felrajzolva festékkel, krétával vagy bármi egyébbel. A DroneAid forráskódja pedig mostantól nyílt forráskódú, hogy minél több ember számára elérhető legyen, így a világ minden táján használható és fejleszthető a szoftver.

Aki esetleg szeretne csatlakozni a fejlesztéshez, annak itt a DroneAid GitHub linkje.
3 hozzászólás

Újfiú

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

De jó!

válasz erre

zender

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Wow! Ez nagyon ****a kezdeményezés!

válasz erre

rami89

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nagyon okos megoldás, és hasznos is. Ha jó aksiidők lesznek, ezek a rendszerek mennyi életet menthetnek meg...

válasz erre