Máris felmerültek fontos kérdések a brit drónregisztrációs programmal kapcsolatban

2019. május 02.
1.0701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Tegnap már megszellőztették, hogy az Egyesült Királyságban bevezetnék az éves költséggel rendelkező drónregisztrációs programot, azonban máris felmerültek fajsúlyos kérdések, amiket ráadásul nem is akárkik tettek fel.

Az ARPAS-UK ugyanis az egyik legfontosabb brit, drónokkal foglalkozó szervezet, akik kijelentették, hogy megértik, hogy a program felállítását a kormány finanszírozta, viszont az éves működési költségük kifejezetten magasnak ígérkezik, így azt javasolják, hogy vizsgálják felül ezt a területet.

Továbbá felmerült, hogy a program részét képző fejlesztési és oktatási költségek idővel fognak-e csökkenni, és ha igen, akkor hogyan fog ez lecsapódni azon az éves költségen, amelyet a pilóták fizetnek? Másfelől, hogyan befolyásolja az éves díj a drón-iparágba belépő fiatalok számát, és mit lehet tenni annak biztosítására, hogy ne riassza el őket a regisztrációs program? Végezetül pedig, hogyan fog együttműködni ez a friss ötlet a PfCO-val (ami egy brit jogosítványtípus drónokra, kereskedelmi célokra)?

Jelenleg annyi infónk van, hogy 16,5 fontra (közel 6 ezer forintra) tervezik belőni a programot, ami évente valóban nem egy nagy összeg, viszont tény, az ARPAS-UK által felvetett kérdések nem elhanyagolandóak. Meglátjuk, milyen válasz érkezik a brit kormánytól, arra meg aztán végképp kíváncsiak vagyunk, hogy lesz-e ennek az újdonságnak valamilyen globális hatása.
bevezetnék az éves költséggel rendelkező drónregisztrációs programot, azonban máris felmerültek fajsúlyos kérdések, amiket ráadásul nem is akárkik tettek fel.'>
2 hozzászólás

Levente

5 éve, 4 hónapja és 21 napja

Ez egy kibírható összeg, főleg ott.

válasz erre

rami89

5 éve, 4 hónapja és 22 napja

Mondjuk 6 ezer forint egy évre, az egyáltalán nem sok.

válasz erre