Megdöbbentő, hányszor hibáztatták tévesen a drónokat a repülőgépek megközelítése miatt

2019. június 15.
1.2841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Manapság előszeretettel mutogatnak ujjal a drónokra, legyen szó bármiről is, ám a repülőgépes esetek körül a legnagyobb a felhajtás a pilóta nélküli masinák miatt - mint kiderült, feleslegesen.

A UK Airprox Board brit légbiztonsági szervezet is közölt már korábban ezzel kapcsolatosan statisztikát, ám most kiderült, hogy ezeknek a java része tévesen lett közölve. Az úgynevezett pragmatikus beazonosítás lényege, hogy csak és kizárólag akkor rögzítik drónként a repülőgépet veszélyeztető objektumot, ha a repülőgép pilótája meg tudja mondani, milyen alakja volt a tárgynak, hány rotoros készülékről van szó, stb. Ha nem rendelkezik ilyen részletekkel, akkor beazonosítatlan tárgyként könyvelik el.

Konkrétan a drónok repülőgépekkel való közeli ütközéséhez kapcsolható esetek, amiket ezen módon rögzítettek, több mint 80%-ban helytelenül lettek osztályozva. 216 esetből 187-szer valójában tévesen jelölték meg a drónokat, mint a veszély forrása, például csak idén áprilisban 7 esetből 6 falsnak bizonyult.

A felülvizsgálatokat az Airprox Reality Check csapata rendelte el a kérdéses szervezettől, akik ennek nyomán a hátralévő eseteket is át fogják nézni.
4 hozzászólás

zender

5 éve, 3 hónapja és 10 napja

Az szép sztori bakker!

válasz erre

Újfiú

5 éve, 3 hónapja és 10 napja

Na végre. mosolygó smiley

válasz erre

rami89

5 éve, 3 hónapja és 10 napja

Akkor ez ennyi. mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 3 hónapja és 10 napja

Várható volt hogy ha valaki egyszer komolyan ránéz erre a dologra, akkor ilyesmi jön ki. mosolygó smiley

válasz erre