Minden eddiginél precízebb navigációt biztosít a H520 RTK kiadása

2019. február 03.
1.2911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Yuneec bejelentette, hogy H520 drónjuk akár RTK-rendszerrel is megvásárolható lesz, azaz lényegében olyan helyeken is centiméter pontosságú helymeghatározást kapunk, ahol egyébként a GPS-jel nem igazán van toppon.

A H520 RTK gyakorlatilag két fontos komponensből áll: egyrészt egy a drónon lévő modulból, másrészt pedig egy a földön lévő bázisállomásból, a precíz navigáció érdekében pedig választhatunk, hogy milyen műholdas technológiát szeretnék alkalmazni, GPS-t, GLONASS-t, Galileót vagy BeiDout.

2019 második negyedévében kerül forgalomba a H520 RTK, amit több kiszerelésben is kínálni fognak. Lesz egy komplett pakk, ami egyaránt tartalmazza a kérdéses készüléket és az RTK-hoz szükséges részegységeket, de annak sem kell aggódnia, akinek már ott figyel a polcán egy H520, lévén ez esetben 1700 dollárért felvértezhetjük a kérdéses technológiával a drónt.

Fontos azonban ez a kiszerelés nem tartalmazza a bázisegységet, ez jóval borsosabb áron, 2400 dollárért érhető el külön. Fontos megjegyezni, hogy akár utóbbi nélkül is használhatjuk az RTK-rendszert, ez esetben internetkapcsolatra lesz szükségünk.
1 hozzászólás

Levente

3 éve, 6 hónapja és 24 napja

Yuneecet még nem próbáltam. Valakinek valüs tapasztalata van vele pl milyen messzire mehet el meg ilyesmi?

válasz erre