Módosult a magyarországi repülésszabályozás

2018. október 24.
4611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Magyarországon a drónszabályozás rendkívül összetetten van felépítve, ami jelenesetben azt jelenti, hogy mire az ember eljut a repülési engedély igénylésének legelső lépésétől a legutolsóig, ötször megy el az életkedve.

Szomorú, de egyelőre nincs jobb megoldás, és előreláthatóan még egy ideig nem is lesz. A mostani rendeletmódosítás sem igazán jelentős, főleg nem a hobbi-Drónerek körében, ugyanis kizárólag a repülésmentes területeket érinti. Mostantól vészhelyzetek esetén, illetve kutatási célokból kifolyólag lehet az egyébként tiltott övezetekben is repkedni.

A fogalmazás trükkös, ugyanis csak a repülés engedélyezéséről van szó, nem pedig, arról, hogy pontosan miféle gépek repülhetnek, de biztosak vagyunk benne, hogy az országban egyre jobban terjedő drónpiac miatt történt ez a változtatás. Arra mondjuk, még nem tudjuk a választ, hogy a katasztrófavédelemmel foglalkozó Drónernek is, már, ha van ilyen Magyarországon, harminc nappal előre kell szólnia, hogy menteni fog, vagy már felállítottak erre egy "hotline" vonalat.
nincs még hozzászólás