Most először vetettek be egy teljes napraforgó ültetvényt drónok segítségével

2021. december 28.
103.0481
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy ausztrál gazdálkodó, Roger Woods szerint az övé a világ első olyan napraforgóültetvénye, amelyen teljes egészében drónok vetettek be - emberünk egy sor mezőn hajtotta végre a hírhedten példátlan légi mutatványt.

A drón kiszórja a magokat, majd ezt követően trágyázta és egészségesen is tartotta a termést - az egyetlen dolog, amit nem végzett el, az a betakarítás.

Woods azt mondja, hogy a légi járművet már használta olyan növények, mint a lucerna, a búza és az árpa termesztéséhez szükséges vetőmagok kiszórására, de a kollégái figyelmeztették, hogy az UAV-k nem alkalmasak napraforgó ültetésére.

A magokat elég messze kell szétszórni egymástól, hogy a csírázásnak kedvezzenek, míg a kicsírázott száraknak elegendő és szabályos távolságra van szükségük ahhoz, hogy teljesen virágozzanak.

De a rendszer finomhangolását célzó 12 tesztszórás után Woods szeptemberben végrehajtotta a drónrepüléseket, és minden egyes hektárnyi vetésre 45 000 magot szórt ki, a célja az volt, hogy 30 ezer napraforgószárat fel is neveljen hektáronként.
4 hozzászólás

rami89

5 hónapja,

Érdekes kísérlet!

válasz erre

Ronalddo

5 hónapja,

Rohadt sokat lehet ezekkel a megoldásokkal spórolni szerintem. Kívánsi lennék, nálunk hogy áll a mezőgazdaság ilyen területen.

válasz erre

Chuck

5 hónapja,

Komoly előrelépés!

válasz erre

Repülős

5 hónapja,

nagy lépés, az egyszer biztos!

válasz erre